Vrijwilligersactie NLdoet levert glimlach op bij cliënten WZH

Datum post: 24-03-2018

Ook dit jaar kregen de woonzorgcentra van WZH weer hulp van tientallen vrijwilligers van NLdoet. De vrijwilligers hebben zich op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart onder meer ingezet om de tuinen lenteklaar te maken, er werden diverse activiteiten met cliënten ondernomen, Den Haag FM kwam op bezoek en de rolstoelen en rollators kregen een flinke schoonmaakbeurt.
 

Leve de lente

Na de bittere kou van de afgelopen weken, gluurt de lente gelukkig weer om de hoek. Om de lente te vieren zijn bij verschillende WZH woonzorgcentra de tuinen lenteklaar gemaakt. Terrassen zijn schoongemaakt, bloembakken zijn voorzien van verse bloembollen en de dierenverblijven hebben een opknap beurt gekregen.
 

Den Haag FM op bezoek

WZH Nieuw Berkendael kreeg op vrijdag 9 maart bezoek van Den Haag FM. Zij maakten een live verslag van alle activiteiten die daar plaats hielden. De activiteiten werden georganiseerd door stagiair Nadine. Cliënten konden onder meer sjoelen, blikgooien en deelnemen aan een speurtocht met quiz. Zo werd er ook nog van het heerlijke weer genoten.
 

Actief

Weer of geen weer, een wandelingetje en wat persoonlijke aandacht vinden veel cliënten fijn. Leerlingen van The International School of The Hague namen cliënten mee voor een wandeling in de buitenlucht. In een andere WZH locatie konden cliënten en vrijwilligers mee doen aan een speciale beweegactiviteit onder leiding van de beweegagoog.
 

Ontspanning

Uiteraard was er ook voldoende ruimte voor ontspanning. Vrijwilligers en cliënten werden overal getrakteerd op een lekker hapje en drankje. Bij de ene locatie werden verse pannenkoeken gebakken en bij een ander verzorgden de medewerkers een uitgebreide high tea.
 

Blinkende wielen

In het voorjaar gaan de cliënten vaker naar buiten. Dat kan natuurlijk niet met een onverzorgde rolstoel of rollator. Daarom is een groep leerlingen van het ROC Mondriaan aan de slag gegaan om samen met cliënten, rolstoelen en rollators schoon te maken. Zo kunnen de cliënten straks met blinkende wielen de straat op.
 

Vrijwilligers

WZH kan niet zonder vrijwilligers! Mede dankzij hen kunnen cliënten nog beter ondersteund worden in hun wensen en behoeften. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij WZH? Kijk op www.wzh.nl/vrijwilligers voor meer informatie.
 

Over NLdoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
 

Over WZH

Met twaalf woonzorgcentra, thuiszorg en meerdere Dagactiviteiten-en Ontmoetingscentra is WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) een vooraanstaande zorgorganisatie in de regio Haaglanden. WZH is gespecialiseerd in het bieden van (revalidatie)zorg, behandeling en ondersteuning aan ouderen met lichamelijke beperkingen, ouderen met dementie en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).
 
In de sfeervolle woonzorgcentra van WZH ontvangen cliënten dagelijks persoonlijke zorg in een veilige en bezielende omgeving. De eigen leefstijl, de betrokkenheid van familie, mantelzorgers, vrienden en vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Samen zorgen we dat men zich thuis voelt bij WZH.
 
Voor meer informatie over WZH kunt u terecht op www.wzh.nl of bellen met de WZH Klantenservice via 070 – 756 1600. Volg WZH ook op Twitter @WZHonline en Facebook WoonZorgcentra Haaglanden.

Redactie Zicht Op Vandaag

Meer over Redactie >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *