Voorburgse Rondgang

Voorburgse Rondgang: De straat als galerie

Datum post: 24-08-2018

Fotograaf: Ap de Heus

 

Op zaterdag 6 oktober vindt in Voorburg het kunstfestival “De Voorburgse Rondgang” plaats. Alle galeries, kunstinstellingen en de musea uit het Huygenskwartier treden naar buiten en laten zien wat ze in huis hebben. De straat zal daarnaast gevuld zijn met tientallen piepkleine mobiele galeries! Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. Naast beeldende kunst is er ook muziek en een kinderkunstproject. Tevens zijn er tal van workshops voor jong en oud. Dit jaar staat het kunstenfestival in het teken van dieren!

Wedstrijd

Voorafgaand aan het festival wordt de wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars; teken of schilder de Voorburgse Vogel. Hiermee kan je een echte (schilders-) ezel winnen. Alle Voorburgse Vogels worden op 6 oktober geëxposeerd in de straat. Een professionele jury zal tijdens de Voorburgse Rondgang de winnaars bekend maken in Museum Swaensteyn.

Galerie met jouw werk?

Wil je ook een kleine galerie vullen met jouw werk tijdens de Voorburgse Rondgang? We zoeken dit jaar kunstenaars, illustratoren en ontwerpers die werk maken met betrekking tot dieren. Van vogels tot varkens, van fantasie tot fantastisch! We maken een selectie van deelnemers, zodat er een leuk, gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod is van kunst, illustraties en design. Aanmelden kan t/m 15 september via www.voorburgserondgang.nl. Hierna wordt de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt!

Inge Kramp

Meer over Inge >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *