Studenten Inholland Den Haag tevreden

Studenten Den Haag erg tevreden over opleiding Inholland

Datum post: 05-07-2018

Voor het vierde jaar op rij stijgt de waardering die studenten hebben voor hun opleiding bij Hogeschool Inholland. Opvallend is dat de landelijke trend juist licht daalt en Inholland als enige brede hogeschool in de Randstad een stijging laat zien. In Den Haag zijn studenten meer tevreden over de informatievoorziening en studiebegeleiding. Hoge cijfers zijn er vooral voor de opleidingen op het gebied van sociaal werk en Sociaal Juridische Dienstverlening. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, het belangrijkste tevredenheidsonderzoek onder studenten uit het hoger onderwijs, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Ruim een kwart miljoen studenten deden mee aan het onderzoek.

Persoonlijk en dichtbij

Studenten van Inholland Den Haag waarderen vooral de persoonlijke aanpak en de manier waarop zij betrokken worden bij hun opleiding. Irshad Gobind studeert Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Inholland Den Haag: “Ik vind het goed dat mijn docenten zo toegankelijk zijn. Ze benaderen studenten heel menselijk en gelijkwaardig. Ik vind dat ze daardoor een goed voorbeeld geven over hoe ik me later in mijn werk kan opstellen tegenover cliënten.”

Melissa Kortekaas, student Sociaal Juridische Dienstverlening aan Inholland Den Haag, is erg te spreken over de manier waarop zij bij haar opleiding wordt betrokken. “Na ieder blok organiseert onze opleiding een bijeenkomst met een klassenvertegenwoordiger, een docent en een opleidingscoördinator. Wat ging er goed dat blok? Wat kon er beter? Hoe was het rooster? Dat vinden wij als studenten heel prettig. We voelen ons serieus genomen.”

Positieve geluiden Inholland

Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz is blij met de positieve geluiden. “De waardering van studenten stijgt voor het vierde jaar op rij. Niet alleen zijn er mooie resultaten geboekt door studenten, docenten en onderzoekers; onze studenten zijn ook erg tevreden met hóe we dat doen. Ik ben blij dat de uitslag van de Nationale Studenten Enquête bevestigt dat we goed bezig zijn en ben trots op waar we met Inholland staan. Met de feedback van studenten kunnen we weer verder vooruit.”

Inge Kramp

Meer over Inge >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *