Competenties belangrijk in krappe arbeidsmarkt Haaglanden

Datum post: 05-07-2018

ECONOMIE – In Haaglanden daalden de WW-uitkeringen in mei 2018 even hard als in Nederland, aldus het UWV. Van de beroepsbevolking krijgt 3,3% een WW-uitkering. Het aantal 50-plussers in de WW daalt echter minder hard. Het is belangrijk voor werkgevers en 50-plus werkzoekenden om te kijken naar motivatie, interesse en competenties. Dan is er mogelijk een hele goede match en kan iemand – met goede (bij)scholing – tóch aan de slag.

WW-uitkeringen blijven dalen

Eind mei 2018 verstrekte UWV 13.793 WW-uitkeringen in Haaglanden. Dit zijn er 610 minder dan in april, een daling van 4,2%. Dit is gelijk aan de landelijke daling. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, bedraagt in Haaglanden 3,3% in mei 2018. Dit is gelijk aan het landelijke percentage. In vergelijking met vorig jaar daalt het aantal WW-uitkeringen met 17,8%, ofwel 2.985 uitkeringen. In Nederland doet zich een daling met 22% voor. Ruim twee derde van de daling in Haaglanden komt door de sectoren zorg & welzijn, zakelijke diensten (inclusief uitzendbureaus) en detailhandel.

Gewaardeerde kwaliteiten

Het aantal WW-uitkeringen blijft dalen. Ook zijn er minder 50-plus werkzoekenden die een WW-uitkering ontvangen. Het aantal 50-plussers in het WW-bestand daalt echter minder hard. In Haaglanden is het aandeel 50-plussers 43%van het WW-bestand. Werkgevers benutten echter steeds vaker de ervaring, kennis en kunde van oudere werkzoekenden.

“Onder de werkzoekenden ouder dan 50 jaar zijn zeer gemotiveerde kandidaten te vinden die graag aan de slag gaan in de thuiszorg. Zij hebben vaak de zeer gewaardeerde kwaliteiten van sociale, empathische en zorgzame medewerkers waar deze werkgevers naar op zoek zijn”, vertelt Cees Bos, bedrijfsadviseur UWV Haaglanden.

Competenties en interesse belangrijk

Veel 50-plussers met WW hebben een administratieve, secretariële, commerciële of verzorgende opleiding op (v)mbo-niveau gevolgd. Ook is er een omvangrijke groep die economisch-administratief of sociaal-cultureel is opgeleid op hbo-niveau. Dat zijn vaak ook de beroepen waarin relatief veel mensen werk zoeken. Het is belangrijk voor werkgevers en 50-plus werkzoekenden om te kijken naar motivatie, interesse en competenties. Dan is er mogelijk een heel goede match en kan iemand – met goede (bij)scholing – tóch aan de slag.

 

Ervaring benutten

Werkgevers merken dat het steeds lastiger wordt om personeel te vinden voor een vacature. Werkzoekenden met de precies de gevraagde kwalificaties hebben worden steeds schaarser. UWV stimuleert werkgevers om meer ‘out-of-the-box’ te denken en zo te ontdekken dat een gemotiveerde oudere werkzoekende met passende affiniteit en competenties ook geschikt (te maken) is voor een functie. Voor een regionale werkgever in de thuiszorg heeft UWV Haaglanden 12 kandidaten ouder dan 50-plus geselecteerd en geplaatst. Zij gingen aan de slag als huishoudelijk medewerker in de thuiszorg.

 

“Oudere werkzoekenden vinden het vaak leuk om weer actief te worden en iets voor de oudere mens te betekenen. Ook kunnen zij zich door hun leeftijd beter verplaatsen in de oudere klant en hebben hierdoor samen sneller een klik”, geeft Cees Bos, bedrijfsadviseur UWV Haaglanden aan.

 

Kijk ook eens op www.uwv.nl.

Ivo Biesterveld

Meer over Ivo >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *